“Mια ώρα τρελού γέλιου, απίστευτων συλλήψεων και πολύ ιδρώτα…”

  • “Mια ώρα τρελού γέλιου, απίστευτων συλλήψεων και πολύ ιδρώτα…”

“Mια ώρα τρελού γέλιου, απίστευτων συλλήψεων και πολύ ιδρώτα…”

Από την Ηρώ Μητρούτσικου

Αυτός ο γελοίος τίτλος υπόσχεται μια ώρα τρελού γέλιου, απίστευτων συλλήψεων και πολύ ιδρώτα από τους ηθοποιούς! Ο Αλέξανδρος Πέρρος τελειώνοντας την δραματική σχολή είχε –με αφορμή του μάθημα του σωματικού αυτοσχεδιασμού του Δημήτρη Δεγαΐτη- μια τρελή ιδέα. Να δημιουργήσει μια παρωδία τηλεοπτικής σειράς κατασκοπείας, μόνο με κίνηση. Ή ακόμα καλύτερα να μεταφέρει στην θεατρική σκηνή cartoons ή σειρές κόμικς ή κινηματογραφικές χολυγουντιανές υπερπαραγωγές βασισμένες στην περιπέτεια και την δράση, παρωδώντας τες ή θυμίζοντας ακόμα και b-movies!

Σ’ ένα κόσμο όπου βασιλεύει η διαφθορά, όπου τα συνδικάτα του εγκλήματος επιβάλουν τους δικούς τους νόμους, μια ακτίνα φωτός ξεπροβάλλει. Τρεις ηρωικοί νέοι ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην αδικία. Θα μπορέσουν άραγε οι αδιάφθοροι υπέρμαχοι του καλού να ανατρέψουν τα σατανικά σχέδια του Δρ. Κακούργου;

Οι τρεις αδιάφθοροι, που στόχος τους είναι να σώσουν τον κόσμο, δεν είναι άλλοι από την ομάδα «Ακαταμάχητοι λεβέντες» και ακούν στα κωδικά ονόματα: «Αγέρωχο Πάντα» (Αυγουστίνος Κούμουλος), «Μπλε κορμοράνος» (Αλ. Πέρρος) και η γυναίκα της παρέας, «Ατσάλινη πεταλούδα» (Μαρίνα Κουτρούμπα)! O ένας ψηλός, ωραίος και δεξιοτέχνης αλλά υστερεί σε ευφυΐα, η Πεταλούδα και το Πάντα είναι μικροί μόνο στο μάτι, καθώς, ότι τους λείπει από μπόι, το κερδίζουν σε θάρρος και μυαλό…

Η παράσταση ξεκινάει με τους τίτλους της σειράς και περίληψη του προηγούμενου επεισοδίου, όπου βλέπουμε τους δυο συνεργάτες να σκαρφαλώνουν με σκοινιά σε έναν ουρανοξύστη αντιμετωπίζοντας διάφορες δυσκολίες… Έπειτα μπαίνουμε στο κυρίως επεισόδιο: Οι τρεις υπερκατάσκοποι βρίσκονται σε διαφορετικά μήκη και πλάτη, κάνοντας τις αγαπημένες τους ασχολίες.  Όμως, η τάξη και η ασφάλεια στην Μπόχαm Σίτι, απειλείται και ο αρχηγός τους καλεί. Ενδύονται την στολή τους και χρησιμοποιώντας διαφορετικά μέσα μεταφοράς θα καταφέρουν να φτάσουν στο αρχηγείο, θα εισέλθουν χρησιμοποιώντας οθόνες αφής και όχι μόνο, θα ενημερωθούν και θα ξεκινήσουν για την αποστολή τους. Είναι τέλειοι, ή σχεδόν τέλειοι. Καταφέρουν τα πάντα, κινούνται παντού, πάνω κάτω και πλαγίως, είναι εξοπλισμένοι με τα πάντα (βλέπουμε σκηνή και με γυαλιά νυχτερινής οράσεως) και καταφέρνουν να περάσουν από παντού, ακόμα κι από ακτίνες λέιζερ! Ο ένας πότε-πότε φέρνει λίγο και στον Αστυνόμο Σαΐνι, αλλά πάντα καταφέρουν να φέρουν εις πέρας τις αποστολές που τους ανατίθενται για την υπεράσπιση του καλού.

Το επεισόδιο θα διακοπεί για διαφημίσεις, τις οποίες το κοινό παρακολουθεί ζωντανά, θα συνεχίσει με καταδίωξη, στην οποία χρησιμοποιούν μέχρι και ελικόπτερο, και φτάνοντας στο τέλος του επεισοδίου μια επικίνδυνη συνωμοσία θα αποκαλυφθεί!

Πρόκειται για μια τρελή αυτοσχεδιαστική περιπέτεια από την ομάδα επίPlay, με τρεις ταλαντούχους ηθοποιούς που τα κάνουν όλα! Δεν μπορώ να περιγράψω τί εικόνες βλέπεις και σε τί σωματικούς ελιγμούς υπόκεινται οι τρεις performers.

Το κοινό μένει άναυδο, γελάει ασταμάτητα και χειροκροτάει, καθώς η ενέργεια των ηθοποιών είναι στο κόκκινο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό αυτής της εκπληκτικής παράστασης.

Τα σκηνικά και τα κουστούμια (Luca Casanova) είναι σαφής παραπομπή στα κόμικς. Κάθε ήρωας έχει το δικό του χρώμα (μπλε για τον Μπλε κορμοράνο, κόκκινο για την γυναίκα, κίτρινο για τον άντρα-λάστιχο της παρέας) καθώς και το δικό του σήμα. Τα ίδια χρώματα υπάρχουν και στο σκηνικό. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από απίστευτη σωματική δουλειά, απόλυτη ακρίβεια στις κινήσεις, απόλυτα ταιριαστή μουσική που τους συνοδεύει (Νίκος Τσέκος) και μια σφικτή σκηνοθεσία (Δ.Δεγαΐτης). Ο λόγος είναι όπως τα κουστούμια, ελάχιστος και ιδιαίτερος, “τόσο όσο” που λέμε, και αυτό το κάνει ακόμα καλύτερο.

Αυτή είναι η εκπληκτική ομάδα επίPlay. Με πολύ φαντασία, ταλέντο και σκληρή δουλειά δημιούργησαν, χωρίς τίποτα, μια κωμωδία για μεγάλους που, όμως, άνετα μπορούν να παρακολουθήσουν και παιδιά και να το ευχαριστηθούν όσο και οι μεγάλοι! Ολόκληρος ο τίτλος είναι: «Οι ακαταμάχητοι λεβέντες – Η τελική αναμέτρηση, Μέρος Α΄». Οπότε, ευελπιστούμε και σε ένα δεύτερο μέρος κάποια στιγμή…

Διαβάστε την κριτική στο attikipress.gr

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *